Ympäristö ja tunteet hiljaisuuden retriitissä

Maaliskuun alussa on tarjolla harvinainen mahdollisuus: viikonloppu luonnon keskellä, jossa voi käsitellä ympäristöahdistusta ja toivoa.

Tunteiden kohtaaminen ja käsittely tarvitsee aikaa. Keskittymisestä ja hiljentymisestä on sitä enemmän hyötyä, mitä vaikeammat aiheet ovat kyseessä.

Iloitsen siitä, että pääsen soveltamaan englanninkielisestä kirjallisuudesta löydettyjä ympäristöahdistuksen ja toivon työskentelyjä retriitin puitteissa. Paikka, Heponiemi, palvelee hienosti tarkoitusta: metsä, järvenranta, sauna ja tammisto. Mukana on hyvä tiimi: Mika KT Pajunen ja Ulla Oinonen järjestävät esimerkiksi luontoon liittyvää hartauselämää.

Retriitissä tarjotaan mahdollisuus paitsi hiljaa olemiseen, myös yhteiseen työskentelyyn, joissa tunteista puhutaan. Retriitin kehys on kristillinen, mutta haluamme järjestää retriitin niin, että monenlaiset ihmiset kokisivat sen palvelevaksi. Retriittiin voi tulla, vaikkei muuten olisikaan aktiivinen seurakuntaelämään osallistuja.

Paikkoja on vielä jäljellä: toivottavasti väki löytää tähän harvinaiseen tilaisuuteen. Ymmärrän, että muutaman satasen hinta voi tuntua jollekulle kynnyskysymykseltä, mutta Suomessa toiminnan ja rakennusten ylläpito vain vaatii kulunsa. Lämpimästi tervetuloa mukaan ja vinkkaa kaverillekin!

Ilmoittautuminen ja lisätietoja tästä linkistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

10 suositusta ympäristöahdistuneelle

Vinkkejä ilmastotunteiden käsittelyyn